 Lauk G.T udh ku nikmati bersama keluarga....Biniku yang masak nyaaaaaman. P/S: Kepalanya ku bagi arah mertuaku! lagipun amah ku inda sanggup memotong kepalanya...keras sama ku inda pandai makan kepala....hehehehehe
Lauk G.T udh ku nikmati bersama keluarga....Biniku yang masak nyaaaaaman. P/S: Kepalanya ku bagi arah mertuaku! lagipun amah ku inda sanggup memotong kepalanya...keras sama ku inda pandai makan kepala....heheheheheIni tah resepinya:
1 ekor ikan (isi ikang sekilo lah nya biniku)
3 sudu besar tomato
2 sudu besar cili sos
1 sudu besar gula
1 sudu besar cuka kalau nada cuka pakai asam jawa
1/2 cawan minyak masak
3 ulas bawang dan 5 ulas bawang merah (di tumbuk)
Sedikit garam dan tepung jagung
Cara membuatnya:
- Ikan dibersihkan gaulkan dengan sedikit garam dan kunyit kemudian digoreng.
- Angkat ikan tumis bawang hingga kuning.
- Masukan tomato dan cili sos, sedikit air, gula serta garam secukup rasa.
- Tepung jagung dibancuh dengan sedikit air, tuangkan ke dalam masakna tadi bersama cuka.
- Apabila kuahnya agak pekat angkat tuangkan keatas ikan goreng.
Biasa la masuk ke mulut...hehehehehe
Sakit parut ku ini kenyang banar! Esok pagi jdi tahe tia....hehehehehe
 

 
 
 
 




 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment